Bahçeli emretti, polis Gergerlioğlu’nu lavaboda bastı

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM genel kurulunu terk etmeyerek Adalet Nöbeti başlatan Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah namazı için abdest almaya gittiği lavabonun polislerce basılması sonucu göz altına alındı.

Gergerlioğlu, üzerindeki gece kıyafetlerini değiştiremeden ayağında terlikleriyle polis tarafından sürüklenerek TBMM önünde bekleyen minibüse kondu.

Polislere tepkisini, ”Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” sözleriyle gösteren Gergerlioğlu, “1994’ten bu güne maalesef bu ülkede bir şey değişmedi. Lavaboya giderken götürülüyorum.” dedi.

‘HAKSIZ YERE KAMU BİNASINDA KALDI’

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Yaka paça gözaltına alınarak TBMM’den çıkarılan Gergerlioğlu’nun, vekilliğininin düşürüldüğü gün Meclis koridorlarında slogan atmasını suç sayan başsavcılık açıklamasında, ”TBMM koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılmak suretiyle, terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilmekle Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Gergerlioğlu’nu alıp götüren kolluğun ibraz ettiği soruşturma evrakında, milletvekilliği düşürüldükten sonra HDP’li vekilin TBMM’yi terk etmediği, kamu binasında haksız yere gece ve gündüz kalmaya devam ettiği, hala “milletvekili gibi davrandığı” ifadeleri kullanılarak, yaşananlarla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı basın açıklamaları ve canlı yayınlar da suç sayıldı.

BAHÇELİ: KİRLİ ŞAHIS BEHEMAHAL ÇIKARILSIN

Devlet Bahçeli, dünkü açıklamasında milletvekilliği düşürülen HDP’li Gergerlioğlu için “TBMM’nin Muhterem Başkanı’nı bu vesileyle göreve davet ediyorum: Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.