UEFA’dan Romanyalı hakem ve Okan Buruk’a ırkçı söylem cezası çıkmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Başakşehir’in PSG deplasmanında oynadığı maçta, Pierre Webo’ya yönelik ırkçı ifadeler kullandığı öne sürülen Romanyalı dördüncü hakem Sebastian Coltescu için disiplin cezası çıkmadı. Aynı maçta, ‘Bizde Romenlere çingene derler’ sözünü sarf eden Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk da cezadan kurtuldu.

Digi Sport kanalında yer alan habere göre UEFA, Coltescu’nun sözlerinin Romence dilinde aşağılama ve hakaret anlamı içermediği, ırkçı ifade olan ‘negru’ ile ses benzerliği bulunduğuna hükmetti. Kararda, 43 yaşındaki Romanyalı hakeme disiplin cezası verilmesine yer olmadığı belirtildi.

Aynı kararda, Başakşehir kulübünün hocası Okan Buruk’un sözleri için, ‘yan hakeme söylenmiş kaçınılabilecek bir yorum’ değerlendirmesi yapıldı. Okan Buruk da aynı şekilde Romen hakem gibi cezasız kurtuldu.

NE OLMUŞTU?

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 8 Aralık akşamı Paris’te oynanan maç sırasında, Romanyalı hakem Sebastian Coltescu, Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo’yu tarif ederken, ‘şu siyahi adam-ala negru’ sözünü sarf etmişti. Bunu duyan Demba Ba küplere binerek Coltescu’yu ırkçılıkla suçlamıştı.

Sinirlerine hakim olamayan Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk ise ingilizce olarak ‘Bizde Romenlere çingene derler’ ifadesini kullanmıştı.

Bu çıkışın ardından takımlar sahadan çekilmiş, maç ertesi gün farklı hakem kadrosunun yönetiminde tamamlanmıştı.