Demba Ba, Romanyalı hakemle telefonda görüşmüş

Şampiyonlar Ligi’nde Başakşehir ile Paris Saint Germain arasında oynanan maçta yaşanan ‘ırkçı söylem’ krizi sonrasında Demba Ba’nın Romanyalı hakem Sebastian Coltescu ile telefonda görüşüp karşılıklı gönül aldıkları ortaya çıktı.

Tarafları buluşturan kişi ise Senegalli futbolcu Osman N’doye oldu. Romanya’nın farklı takımlarında 10 yılı aşkın süre futbol oynayan N’doye, ilk olarak hemşehrisi Demba Ba ile konuştu. Milli takım arkadaşına Romanyalı hakemin telefonunu veren N’doye, ‘aracısız muhatabıyla konuşmasını’ önerdi.

KARŞILIKLI ANLAŞTILAR

Sonrasını Pro TV’ye anlatan 42 yaşındaki D’doye, ”Konuştular, çok güzel anlaştılar. Her ikisi de beni ayrı ayrı arayıp yanlış anlamanın giderildiğini söyledi. Demba Ba, stadyumda ‘negru’ kelimesinin kullanımının yanlış olduğunu söylemiş. Coltescu, bu yanlışın farkına varmış.” ifadelerini kullandı.

ROMANYA’DA IRKÇILIK YOK

Romanya futbolunu yakından tanıyan Osman N’doye tarafları buluşturmakla doğru yaptığını söyleyerek şöyle konuştu: ”Dünyanın her köşesinden telefonla aradılar. Ben hepsine söyledim, Romanya’da ırkçılık yok. Romanya hakkında söylediklerim herkesi şaşırttı, ben bu ülkeyi biliyorum.”