Romanya’da vaftiz için suya batırılan bebek öldü

Romanya’nın kuzeydoğusundaki bir kilisede vaftiz için suya batırılan 6 haftalık bebek boğularak hayatını kaybetti.

Akıllara durgunluk veren olay Suceava kentinde Aziz Konstantin ve Elena Kilisesi’nde meydana geldi. Yerel basına konuşan bebeğin babası, rahibin üç kez bebeği suya batırdığını söyledi. ”Çocuk ağlıyordu. Su yutmuştu. Burnundan kan geldi. Ben hemen çocuğu kapıp suyu çıkarmak istedim. Nabzı çok düşmüştü.” diye konuşan baba, hastaneye kaldırılan bebeğin ölüm haberini aldığını anlattı.

Hastane tarafından yapılan açıklamada, kalbi duran bebeğin hayata döndürülemediği, akciğerinden 110 mililitre su çıkarıldığı bildirildi. Romanya Patrikhanesi, yaptığı açıklamayla soruşturmanın hızla yapılacağını vurguladı. Savcılıkça taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Son olarak 2007 yılında benzer bir olay yaşanmıştı. Bu vakayla birlikte kiliselerdeki vaftiz törenleri bir kez daha tartışmaya açıldı. Sosyal mecralarda vaftiz törenlerine yönelik eleştiriler yoğunlaştı, törenlerin kaldırılması için imza kampanyası başlatıldı.

Kilise kaynakları, vaftiz töreninde suya batırma ritüelinin kaldırılabileceğini açıkladı. Ancak gelenekçi kesimin etkili ismi Köstence bölgesi papazı Teodosie buna karşı çıkıyor.