Dacia’dan yeni model: Dacia Bigster konsepti

Romanya’nın milli araba markası Dacia, yeni bir sayfa ile yoluna devam ediyor. Yeni Bigster Concept, Dacia markasının gelişimini destekleyerek segmentinde yeni ufuklar açacağa benziyor.

Romanya’daki Dacia’nın ana firması olan Fransız markası Renault’nun CEO’su Luca de Meo, yeni yılda sürpriz haberler verdi. Bu kapsamda Dacia Bigster SUV konseptinin örtüsü kaldırıldı. Görücüye çıkan yeni konsept sıra dışı tasarımıyla dikkat çekiyor.

Dacia Bigster SUV konsepti, markanın 2025 yılına kadar piyasaya süreceği üç yeni modelden birinin ön gösterimi. 4.6 metre uzunluğundaki Dacia Bigster’ın seri üretim versiyonu Duster’ın üzerinde yer alacak.

C segmentini daha erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen Dacia, Bigster’ı “daha büyük, daha yetenekli fakat fiyat açısından müşterilerin alt segmentten bekleyeceğı kadar ucuz” bir araç olarak tanımlıyor.

Dacia Bigster’ın seri üretim versiyonu markanın gelecekte çıkaracağı diğer modeller gibi Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının CMF-B platformu üzerine yükselecek.

Yapılan açıklamaya göre bu platform üzerine yükselen Dacia modelleri ve Bigster, hem alternatif enerjili – muhtemelen LPG – hem de hibrit motorlarla tercih edilebilecek.