Şumudica’nın takımı 17 maçtır yenilgi görmedi

Romanyalı teknik direktör Marius Şumudica’nın çalıştırdığı Gaziantep FK, 17 maçtır yenilgi yüzü görmedi. 

En son, ligin ilk haftasında Galatasaray’a deplasmanda mağlup olan Gazişehir FK, o günden beri her çıktığı maçtan puan kapıyor. Pazartesi günü 2-0 kazandığı Ankaragücü maçından sonra Süper Lig’de oynadığı 16 maçta 31 puan toplayarak liderlik koltuğuna oturdu. Gaziantep FK’nin galibiyet serisi, Kocaelispor’u 3-2 yendiği kupa maçıyla 17’ye tamamlanıyor.

Oynattığı 3 stoperli taktikle Türk futboluna devrim niteliğinde bir yenilik getiren Şumudica’nın çalıştırdığı takım, üç büyüklerden sadece Galatasaray karşısında mağlup oldu. Gazaintep FK, İstanbul’un diğer büyük ekipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı 3-1’lik skorla geçmeyi başardı.

Yaptığı açıklamalarla ve sahadaki tavriyla birçok Türk futbolseverin gönlüne taht kuran Rumen teknik adam, ulaştıkları liderlik koltuğunun kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi. Şumudica, oyuncularını ”Onlara her gün daha fazla güveniyorum.” sözleriyle övdü. Spor camiası, özellikle Ankaragücü maçından sonra ‘oynadığı’ video birçok olumlu tepki aldığı konusunda hemfikir.