Bakan açıkladı: Romanya’da okullarda yüzyüze eğitimde tüm senaryolar masada

Eğitim Bakanı Sorin Cîmpeanu, okulların yeniden açılmasıyla ilgili Digi24’e yaptığı açıklamada, yüzyüze eğitimin bölgesel olarak başlatılması dahil olmak üzere hiçbir senaryonun dışlanmadığını söyledi.

Herkesin merakla beklediği ‘Okullar ne zaman açılacak?’ sorusu bilinmezliğini korurken, bakanlığın çalışmaları sürüyor. Gelinen durumu Digi 24’e değerlendiren yeni hükümetin eğitim bakanı Sorin Cîmpeanu, “Her türlü senaryoya açığız. Enfekte oranı düşük olan yerleşim yerlerinden başlayarak yüzyüze eğitime kademeli geçişi de masada. Ancak çocukların ve öğretmenlerin sağlığı ile ilgili analizin sorumlu bir şekilde, tablodaki verilerle yapılması ve kararın bu konuda yetkin kişilerce verilmesi gerekiyor.” dedi.

Sahadaki yerel yetkililerle yaptığı görüşmelere dair bilgi veren Bakan Cîmpeanu, yüzyüze eğitim için, ‘Bölgedeki bulaşma oranı, aşılama kampanyasının gidişatı ve öğrencilerin online eğitime erişim zorluğu’ kriterlerinin ölçü alınacağını belirtti. Bakan, 15 Ocak’ta yapılacak toplantıda bu konuda nihai kararın verileceğini vurguladı.

Bu arada eğitim kadrolarından aşı olmak isteyenlerin, 15 Ocak tarihine kadar ilgili platforma başvuru yapması istendi. Digi 24’e konuşan İoana Stancel, aşıya karşı öğretmenler arasında isteksizlik olduğunu söyledi.

Gelinen son durumda, Noel tatili sonrası 11 Ocak’ta ders başı yapacak öğrenciler, yine evlerinden derslere katılacak. 8 Şubat’a kadar eğitim bu şekilde sürecek. Verilecek bir haftalık dönem arası tatilinden sonra, okullar kademeli ve yerel olarak kapılarını öğrenciye açacak.