CFR Cluj’dan Avrupa Ligi’ne dramatik veda

Bu yıl Romanya’nın Avrupa’daki tek temsilcisi olan CFR, İsviçre’nin Young Boys takımına dramatik bir şekilde yenilerek Avrupa macerasına veda etti.

Avrupa Ligi A grubunda yer alan Romanya’nın şampiyonları: Roma, Young Boys ve CSKA Sofia ile mücadele etti. Geçtiğimiz sezon Sevilla’ya trajik bir şekilde elenen CFR, bu yıl daha güçlü gelerek geçen yılın üstüne koymak istiyordu.

Grubun ilk maçında Bulgaristan ekibine konuk olan Edward Iordanescu’nun öğrencileri 2-0’lık net bir galibiyet alarak gruplara hızlı bir başlangıç yapmıştı. İkinci maçı evinde oynayan Transilvanyalılar, İsviçre ekibi Young Boys karşısında gösterdiği disiplinli oyunla takdirleri toplarken o maçtan gelen 1 puanla grubun zirvesine oturmuş ve bir sonraki rakibi AS Roma ile karşılaşmak için İtalya’ya gitmişti.

Romen ekibi için birinci hedef yenilmemek olsa da maçın 1. dakikasında Roma’nın golüne engel olamadı, maça resmen 1-0 mağlup başlayan Romanyalı klubün sporcuları, İtalya’dan 5-0’lık bir hüsranla ayrıldı ve liderlik koltuğunu da devretti.

Roma’yla rövanş maçını evinde oynayan Cluj maça birçok eksik isimle çıktı ve İtalyan devine bir kere daha boyun eğmek zorunda kaldı.

Üst üste gelen Roma mağlubiyetleri, İsviçre ekibi Young Boys’a yaradı ve grubun zayıf takımı olan CSKA Sofia’yı iki maçta da yenerek ikincilik koltuğuna oturdu.

Roma maçlarından sonra Bulgaristan’a seyahat eden CFR, bir galibiyetle tekrardan ikinci olarak devam edecekti, fakat işler Edward Iordanescu’nun istediği gibi olmadı. Evinde, taraftarının da desteğini alarak CFR’ye karşı çok iyi direnen Sofia, maçtan 1 puanı almayı başardı.

A grubunun son maçlarına girilirken grup lideri Roma bir sonraki tura geçmeyi garantilemiş ve son maç için CSKA Sofia’ya konuk olmuştu. Roma, maçtan 3-1 mağlup ayrılmasına rağmen gruptan lider olarak çıkarak adını turnuvanın son 32 takımı arasına yazdırdı.

TURU KENDİ ELLERİYLE TESLİM ETTİLER

CFR ise bir üst tur için Bern’e Stade de Suisse’ye gitti. Maçın ilk yarısı durgun geçse de son anlar büyük bir drama sahne oldu. 84. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçen Petrescu’nun öğrencileri, 90. dakikada kaleci Baldargean’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 90+3’te verilen penaltıyı gole çeviren Nsame durumu eşitlerken Romanya’nın şampiyonlarının gruptan çıkma hayallerini altüst etti.

Son dakikalarda tamamen rakip sahaya yerleşen CFR, defans arkasına atılan bir topla kontra atağa engel olamadı. Gaudino, Elijah’ın pasında topu boş kaleye göndererek fişi çekti. Maçtan 2-1 mağlup ayrılan CFR grupta 3. olarak Avrupa futboluna veda etti.

SİVASSPOR DA VEDA ETTİ

Gruptan çıkma iddiasını son maça kadar tutan Sivasspor Maccabi Tel-Aviv’e 1-0 mağlup olarak Avrupa’ya veda etti. Yiğidolar, aldığı 2 galibiyet ve 4 mağlubiyetle I grubunu 6 puanla 3. sırada tamamladı.

Bu sonucun ardından Avrupa’da mücadele eden Türk takımı kalmadı. 2022/23 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi hiçbir Türk takımı direkt katılamayacak.