Hamile kadın, korona testinin sonucunu beklerken öldü

Craiova’da 36 yaşındaki hamile kadın, yapılan covid 19 testinin sonucunu beklerken hayatını hayatını kaybetti.

Yüksek ateş ve solunum zorluğu şikayetiyle perşembe akşamı Baileşti kasabasından ambülansa alınan 38 haftalık hamile kadın, ilk olarak Craiova Filantropia Hastanesi’ne getirildi. Yapılan tetkiklerde koronavirüs semptomları görülünce, hasta Şehir Hastanesi’ne nakledildi.

Nakledildiği hastanede kadına covid 19 testi yapıldı. Yoğun bakımda yer olmadığı için, hamile kadın izolasyon odasına yatırıldı. Durumu iyice ağırlaşan hasta sabaha karşı hayatını kaybetti.

Devlet ajansı Agerpres’e konuşan hastane yetkilisi Cristian Geormaneanu, anne adayı hastanın bilinci kapalı şekilde hastaneye ulaştığını anlattı. Geormaneanu, ”Hastayı geri döndürmek için 90 dakika çabaladık, ama sonuç alamadık.” dedi.

Anne ile birlikte karnındaki bebeğin de hayatını kaybettiği bildirildi. Kadının ölümünden birkaç saat sonra covid 19 testi pozitif çıktı.

Adı açıklanmayan talihsiz kadının yüksek tansiyon hastası ve üçüncü derece obez olduğu açıklandı.

Şehir Hastanesi yönetimi, olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.

Öte yandan Romanya’da cumartesi öğleyin açıklanan verilere göre son 24 saat içinde 9 bin 460 kişi enfekte oldu. Koronavirüs salgınında enfekte olan kişi sayısı 350 bini aştı. Yine son 24 saatte 129 kişi hayatını kaybetti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı bin 172’ye ulaştı.