CFR Cluj, Roma deplasmanında fark yedi: 5-0

UEFA Avrupa Ligi A grubunda bugün oynanan maçta Romanya temsilcisi CFR Cluj, deplasmanda AS Roma’ya 5-0 mağlup oldu.

Sloven hakem Matej Jug’un yönettiği ve İtalya’nın başkenti Roma’da Stadio Olimpico’da oynanan maça, grubun en güçlü takımı olarak gösterilen AS Roma, etkili başladı. Spinazzola’nın ortasına kafayı vuran Henrikh Mkhitaryan, kalecinin çabalarına rağmen topu ağlara gönderdi.

Golden sonra daha cüretkar oynayan Petrescu’nun öğrencileri Roma kalesine gitse de sonuç bulamadı. 24. dakikada Brezilyalı İbanez’in golüyle farkı ikiye çıkaran başkent ekibi o golden tam 10 dakika sonra Mayoral’ın golüyle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

İkinci yarıda da pasif oyununu sürdüren CFR Cluj, artık mucizeler peşindeydi. İkinci yarının ilk 20 dakikasında Roma’nın kaçırdığı fırsatlar Romanya takımı için hezimetin habercisi oldu.

84. dakikada ceza sahası içinde boş kalan İspanyol golcü Mayoral kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü ağlara gönderek maçı resmen bitirdi. Kalan dakikalarda gelen Pedro’nun golü skoru belirledi.

Bu sonuçla Romanya şampiyonu CFR Cluj, gruptaki liderlik koltuğunu AS Roma’ya devretti.

Aynı saatte oynanan bir diğer maçta ise temsilcimiz Sivasspor, Azeri rakibi Karabağ’ı 2-0 mağlup ederek Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetini aldı.

Gruplarda dördüncü maçlar 26 Kasımda oynanacak. CFR Cluj, ağır yenilginin rövanşı için İtalyan ekibini Constantin Radulescu Stadı’nda ağırlayacak.