Romanya’da koronavirüs vakaları patladı

Romanya’da çarşamba günü açıklanan günlük verilere göre, vaka sayısı tırmanmaya devam ederken, rekor sayıda can kaybı yaşandı.

Acil Durum Komitesi’nin bugün öğleyin açıkladığı verilere göre, yoğun bakımda tutulan koronavirüs hastalarının sayısı 1001’e yükseldi.

Son 24 saat içinde covid 19 testi uygulanan 35 bin 964 kişiden 8 bin 651 kişide koronavirüs tespit edildi. Bu rakam, düne göre binden fazla artışa tekabül ediyor. Salgının başından bu yana ülkede tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 267 bin 088 oldu. Enfekte olanların 186 bin 260’ı sağlığına kavuştu.

Son bir gün içinde 146 kişi daha koronavirüsten hayatını kaybetti. Salgın boyunca can verenlerin sayısı 7 bin 419’a ulaştı.

KISITLAMASIZ 6 İL KALDI

Enfekte oranı Cluj, Salaj ve Timiş vilayetlerinde binde 5’i aştı. Kırmızı bölgeye ilk giren Bükreş’te enfekte oranı binde 4,24 olarak geçekleşti. Halen 11 vilayet kırmızı bölgede bulunuyor. Romanya genelinde yeşil bölge olarak adlandırılan ve enfekte oranı binde 1,5’un altında kalan iller şunlar: Braila, Buzau, Calaraşi, Olt, Tulcea, Vrancea.

Yeşil bölgede yer alan illerde herhangi bir kısıtlama yok. Kalan 36 ilde kamusal alanda maske takma zorunluluğu bulunuyor.