Avrupa Ligi’nde CFR ve Young Boys puanları paylaştı

Romanya’nın Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi CFR Cluj, evinde ağırladığı Young Boys takımıyla puanları paylaştı.

Constantin Radulescu stadı’nda oynanan maçta Romanya’nın şampiyonu CFR, İsviçre’nin prestijli ekibi Young Boys’la karşı karşıya geldi. Düşük tempoda geçen ilk yarıda Transilvanyalılar’ın tecrübeli stoperi Vinicius 14. dakikada sakatlığı nedeniyle oyundan alındı. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı.

Dan Petrescu’nun öğrencileri, ikinci yarıda oyuna Omrani’nin girmesiyle oyunu sonuç odaklı futbola dönüştürdü. Çok geçmeden gol geldi. 62. dakikada Deac’ın kullandığı köşe vuruşunda oluşan karambolde önüne gelen fırsatı çok iyi değerlendiren Rondon, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

CFR’nin gol sevinci fazla sürmedi. Golden tam 7 dakika sonra defansın hatasından yararlanan Fassnacht, durumu 1-1’e getirerek eşitliği sağladı.

Golden sonra adeta küplere binen Petrescu’nun oyuncularına ‘Uyumayın, maça konsantre olun’ diye bağırdığı duyuldu. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı.

Bu sonuçla CFR Cluj, gruptaki liderliğini korudu. Önümüzdeki iki maçını grubun en güçlü takımı Roma ile oynayacak olan Romen ekibinde parola bu maçlardan yenilgisiz ayrılarak son 32 kapısını aralamak.