CFR Cluj Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı

Romanya’nın Süper Lig şampiyonu CFR Cluj, CSKA Sofia’yı 2-0 yenerek Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yaptı.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Vasil Levski Stadı’nda oynanan maçı Halil Umut Meler yönetti. 12 bin taraftarın desteğini arkasına alan ev sahibi ekip, maçın ilk 10 dakikasında ardı  ardına pozisyonlar bulsa da rakip takımı kalecisi Baldargean’ı geçemedi.

GOLLER İKİNCİ YARIDA GELDİ

Golsüz geçilen ilk yarıdan sonra, ikinci yarıya hızlı başlayan Dan Petrescu’nun öğrencileri ilk golü 53. dakikada kornerden buldu. Deac’ın ortasına çok iyi yükselen Rondon gol kilidini açtı. 

Golden sonra rakip kaleye daha çok giden CSKA aradığı beraberlik golünü bulamadı. 72. dakikada ceza sahasında yerde kalan Debuljah, CFR Cluj’a penaltı kazandırdı, CFR kaptanı Deac penaltıyı gole çevirerek farkı ikiye çıkardı. 

Maçı 2-0 kazanan Transilvanyalılar ilk maçların sonunda A grubunu lider tamamladı. Teknik Direktör Dan Petrescu, verdiği baskılı oynama ve önde pres yapma stratejisini ikinci yarıda sahaya yansıtan futbolcularını övdü.

YOUNG BOYS ROMA’YA BOYUN EĞDİ

Grubun diğer maçı İsviçre’de oynandı. Ev sahibi Young Boys, güçlü rakibi Roma karşısında 1-0 öne geçse de maçın son dakikalarında gelen 2 Roma golüyle yıkıldı.

SİVASSPOR’DAN GÖZDAĞI

Gecenin ilerleyen saatlerinde oynanan maçta ise Sivasspor turnuvanın en iyi takımlarında Villareal’e konuk oldu. Ceramica stadında oynanan maça hızlı başlayan ev sahibi ekip ilk yirmi dakikada 2-0 öne geçse de Yiğidolar ilk yarı bitmeden eşitliği sağladı.

İkinci yarısı da yüksek tempoda devam eden maçta, Foyth ve Gradel’in karşılıklı golleri sonrası son 20 dakikalık bölüme 3-3’lük skorla girildi. 70. Dakikada oyuna giren Paco Alcacer, 74. ve 78. dakikada attığı gollerle takımını sırtladı. Maçı 5-3 kaybeden Sivasspor sonuca rağmen ortaya koyduğu performansla alkış aldı.

FATİH ÖZDEMİR, LONDRA