ABD vize işlemleri terör uyarısı üzerine askıya alındı

Güvenlik sebebiyle Amerika’ya seyahatle ilgili vize işlemleri Türkiye’de askıya alındı.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği açıklama yaparak, İstanbul’da yaşayan Amerika vatandaşlarına ve diğer yabancı uyruklulara yönelik kaçırma ve saldırı girişimi olabileceğine ilişkin raporların alındığı belirtti. Türkiye ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu çerçevesinde vize işlemi geçici bir süre yapılmayacak.

TÜRKİYE’DEKİ ABD VATANDAŞLARI UYARILDI

ABD Büyükelçiliğinin resmi internet sitesinde yer alan duyuruyla, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları uyarıldı ve vize işlemlerinin durdurulduğu belirtildi.

İstanbul’da gerçekleşebilecek olası saldırı ve kaçırma girişimi olasılığına karşın bu kararın alındığı belirtildi. Söz konusu istihbarat kaynaklarının güvenilir olduğunu da belirten Büyükelçilik, ülke vatandaşlarını kalabalık bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yabancılara yönelik bir saldırıyı öngören Büyükelçilik diğer ülke vatandaşlarının da tehlikede olduğu bilgisini paylaştı.

Elçilikten ya da Konsolosluklardan daha önce randevu almış olan başvuru sahipleri için yeni bir düzenleme yapılacağı da ayrıca kaydedildi.