Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezgin Baran Korkmaz ile çektirdiği fotoğrafları sildirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SBK Holding’in yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz ile çektirdiği tüm fotoğrafların silinmesi için mahkeme kararı çıkarttı.

Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz ile 13 kişinin ve bütün şirketlerinin mal varlığına el konulmuştu.

Bunun üzerine harekete geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Korkmaz ile çekilmiş tüm resimlerini internet ortamından kaldırtmak için 5 Ekim tarihinde mahkemeye başvurdu. Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in açtığı, erişimin engellenmesi talebini değerlendiren İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimi İsmail Akdaş, aralarında ahaber’in de bulunduğu bir çok internet sitesinde yer alan haber ve fotoğrafların silinmesine karar verdi.

ABDLİ SAVCI İSTEDİ

ABD’de Utah Federal Savcılığı, mahkemeye başvurarak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın (SBK) Türkiye’deki varlıklarının ABD tarafından geri alınmasını talep etmişti. ‘Kingston Kardeşler’in ABD Hazinesini dolandırarak elde ettiği yarım milyar dolar civarındaki teşviklerin en az 134 milyon dolarının Türkiye’ye gönderildiği görülmüş, iki kardeş de mahkeme süresince haftalarca şahitlik yaparak suçlarını itiraf etmiş ve mahkum olmuşlardı.

ERDOĞAN KİNGSTON BULUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 Mayıs ABD ziyareti sırasında Mormon tarikatının en önemli işadamı üyelerinden Jacob Kingston’la büyükelçilikte toplantı yapmış ve Kingston’dan Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım sözü almıştı.

İktidar, 24 Haziran 2015 seçimleri öncesi, ekonomik krizi geciktirmek amacıyla bazı karar almıştı. Buna göre yurtdışından para getirenlere kaynak sorulmayacak ve vergi kolaylığı sağlanacaktı. Kara paraya davet çıkaran bu düzenlemeye göre, para Türkiye’de yatırıma dönüşürse vergiden de muaf tutulacaktı. Düzenleme, bugün de yürürlükte.

Mormon tarikatına üye olan Kingston kardeşlerin, Sezgin Baran Korkmaz’la ortak oldukları Noil Enerji adlı şirket aracılığıyla birçok vergi usulsüzlüğü yaptıkları ve Türkiye’ye para kaçırdıkları belirtiliyor.