İspanya, Fransa ve İngiltere’den Romanya’ya gelenlere, 14 gün karantina uygulanacak

Romanya hükümeti riskli ülkeler listesini güncelledi. 7 Ekim’den geçerli listeye göre, Fransa, İspanya, İngiltere dahil olmak üzere toplam 49 ülkeden Romanya’ya gelenler iki haftalığına ev karantinasına girecek.

49 ülke arasında Belçika, Hollanda, Danimarka, Macaristan, Avusturya, Ukrayna, Karadağ, Moldova ve Amerika gibi bölge ülkeleri ve Romenlerin seyahat trafiğinin yoğun olduğu ülkeler yer alıyor. Söz konusu ülkelerden gelenler, sekizinci günde covid 19 testi yaptırıp, negatif çıkması durumunda 10. gün karantinadan çıkabilecek.

Riskli ülke olarak kabul edilen bu ülkelerden Romanya’ya 3 günden kısa seyahat düzenleyenler, ülkeye girişte son 48 saat içinde yapılmış ve nagatif çıkmış covid 19 testi beyan ettikleri takdirde karantina kapsamı dışında kalacak.

Başbakan Ludovic Orban, AB ülkeleriyle birlikte karar almayı beklediklerini, ancak ortak karar çıkmayınca Romanya olarak riskli ülkeler listesini güncellediklerini söyledi.

Son 14 gün içinde, her 100 bin kişi arasında görülen vaka sayısındaki ortalama Romanya’dan yüksek çıkan ülkeler, riskli ülke kabul ediliyor. Türkiye, riskli ülke listesinde bulunmuyor.