CFR Cluj, Avrupa Ligi’nde Romanya’nın tek temsilcisi

Romanya şampiyonu CFR Cluj, eleme turlarını aşarak üst üste ikinci kez Avrupa Ligi’ne yükseldi.

CFR Cluj, bu akşam oynanan play-off maçında Finlandiya ekibi KuPS’u 3-1 geçerek Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Rakibini Constantin Radulescu Stadı’nda ağırlayan Transilvanya ekibi, maçın 5. dakikasında tecrübeli golcü Mario Rondon’un golüyle 1-0 öne geçti. 

Golden sonra geriye yaslanan Cluj, KuPS’un peş peşe gelen ataklarına karşı kalesini gole kapattı. İlk yarının bitimine doğru Debuljah’la 2-0’ı yakalayan Romanya takımı, dinlenme tüneline rahatlamış olarak girdi.

REHAVETE KAPILMADI

İkinci yarıda daha da bastıran CFR Cluj, Deac-Rondon işbirliğiyle atılan golle farkı üçe çıkardı. Son dakikada Udoh ile bulduğu gol Finlandiya takımı için teselliden öte anlam taşımadı.

Petrescu’nun takımı, geçen yıl mücadele ettiği E grubunda rekor üstüne rekor kırarak üst tura çıkmıştı. Celtic ve Lazio ile başabaş mücadele edip grubu ikinci sırada tamamlayan CFR Cluj, üçüncü turda Sevilla ile eşleşmişti. İspanyol ekibine evinde 1-1 berabere kalan Cluj, İspanya’daki maçta son dakikada bulduğu gol VAR’a takılmış ve trajik bir şekilde Avrupa Ligi’ne veda etmişti.

Avrupa Ligi grupları için kura çekimi yarın saat 14’te İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek. Gruptaki ilk maçlar 22 Ekim’de oynanacak. CFR Cluj Romanya’yı Avrupa Ligi’nde temsil eden tek takım olacak.

GALATASARAY RANGERS’A BOYUN EĞDİ

Günün merakla beklenen karşılaşmasında sarı kırmızılı ekip Ibrox standında Glasgow Rangers’a konuk oldu. İlk yarısı golsüz biten maçta perde 52. dakikada açıldı. İanis Hagi’nin pasında topu ağlara gönderen Scott Arfield İskoç takımını 1-0 öne geçirdi. 7 dakika sonra Tavernier’in golü Steven Gerrard’ın öğrencilerini rahatlattı. Galatasaray’ın bitime 3 dakika kala Marcao’yla kaydettiği gol maçın skorunu belirledi.

Böylece,  2011-12 sezonundan bu yana ilk defa hem Fenerbahçe hem Galatasaray Avrupa sahnesinde yer alamayacak. 

FATİH ÖZDEMİR, LONDRA