Almanya, İzmir, Aydın ve Muğla için seyahat uyarısını kaldırdı

Alman Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle konan seyahat uyarısının 4 Ağustos’tan itibaren İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’yı kapsamayacağını duyurdu.

Karara gerekçe olarak, Türkiye’nin ve turizm sektörünün hijyen konseptinin yeterli olması gösterildi. Ancak ülkeye dönüşte yine PCR testi mecburiyeti sürecek.

Testi yaptırmayanlar karantina altında tutulacak. Test için kişi başı 15 ila 30 euro arasında bir ücret alınacak. 48 saat önce yapılmış test sonucuyla gelenler ise uygulamadan muaf tutulacak.

Kararın ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye olarak ‘Sağlıklı Turizm Sertifika Programı’ ile Alman misafirlerimizi ağırlamaya hazırız” ifadesini kullandı.

Öte yandan Alman Tabipler Birliği Başkanı, Almanya’da ikinci dalganın başladığını söyledi. Hastanelerde de ikinci dalga hazırlıkları yapılıyor.

Almanya; Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Yunanistan, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Malta, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç , Slovakya, Slovenya, İspanya, Çekya, Macaristan ve Güney Kıbrıs ile İzlanda, Lichtenstein, Norveç, İsviçre, İngiltere, Kuzey İrlanda, Andorra, Monako, San Marino ve Vatikan haricindeki ülkelere seyahat uyarısını 31 Ağustos 2020 ye kadar uzatmıştı.