Romanya futbolunda koronavirüs depremi

Romanya futbolunun iki önemli kulübü Dinamo Bükreş ve CFR Cluj’da toplam 22 futbolcuda koronavirüs tespit edilmesi, futbol dünyasında paniğe neden oldu.

Covid-19 virüsüyle ilk olarak Dinamo Bükreş kulübü oyuncuları sarsıldı. Geçen perşembe günü yapılan covid-19 testleri sonunda 6 futbolcunun enfekte olduğu belirlendi. Cuma akşamı oynanması planlanan Dinamo Bükreş-Chindia Targovişte maçı iptal edildi. Sonrasında Dinamo Bükreş’te enfekte olan futbolcu sayısı ikiye katlandı.

Bugün yapılması planlanan ikinci test öncesinde, Mattia Montini’nin de enfekte olması kulübü iyice endişelendirdi. İtalyan santrafor, geçtiğimiz günlerde testi pozitif çıkan Diego Fabbrini ile oda arkadaşı.

Enfekte olan futbolcular yüzünden Dinamo Bükreş’in Dambovita ile oynanacak playout maçı da ertelendi. Her iki maç ileri bir tarihte oynanacak.

MULTESCU: GÜÇLÜYÜM AMA DEMİR DE BÜKÜLÜR

Dinamo Bükreş’in çiçeği burnunda teknik direktörü Gigi Multescu, 30 yıllık antrenörlük hayatında ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını söyledi. Digi Sport kanalında Fotbal Club programına telefonla bağlanan Multescu yeni görevi kabul etmedeki pişmanlığını, ”Ben çok güçlü bir adamım, fakat demir de bükülür. Olacaklardan haberim olsaydı buraya gelmeyi kabul etmezdim. Aklı başında kimse kabul etmez.” sözleriyle dile getirdi.

CFR CLUJ’DA 10 VAKA

Geçtiğimiz yılın şampiyonu CFR Cluj takımında 5 yeni vakaya rastlandı. Takımdaki vaka tespit edilen futbolcu sayısı 10’a yükseldi. Transilvanya takımının, koronavirüs görülmeyen futbolcuları ve takımdaki tüm çalışanlar, başkent Bükreş’te izolasyonda tutuluyor.