Gurbetçiler Sırp gümrüğünde son 4 günde 1 milyon euro yakalattı

Havayolu ulaşımının sınırlı açılması nedeniyle Türkiye’ye karayoluyla gitmeyi tercih eden gurbetçiler, son 4 gün içinde Sırp gümrüklerinde 1 milyon euroyu aşkın para yakalattı.

Sırp Gümrük Polisi resmi sayfasında yayınlanan bilgilere göre, tüm vukuatlar gurbetçilerin Macaristan’dan Sırbistan’a girişte kullandıkları Horgoş hudut kapısında yaşandı.

En yüksek miktarı Almanyalı gurbetçi aile yakalattı. Berlin’den İzmir’e giden bir çiftin, iki yastığın içine 400 bin euro yerleştirdikleri görüldü.

İki erkeğin bulunduğu bir başka Alman plakalı araçta 173 bin euroya el konuldu. Paraların bir yolcunun yeleğinin iç kısmına dikildiği, kalan kısmının laptop çantasına konduğu tespit edildi.

İngiltere’den Türkiye’ye giden ve baba oğulun bulunduğu araç da aynı gümrüğe takıldı. Görevliler, çay, çikolata paketleri ve ayakkabıların içerisinde gizlenmiş 200 bin sterlin ele geçirdi.

Hollanda’dan Türkiye’ye giden baba oğulun aracında ise torpido gözüne gizlenmiş 220 bin euro bulundu.

Sırp gümrük görevlileri, yakaladıkları paranın yasal sınır olan 10 bin eurosunu sahibine teslim edip, kalan kısma tutanakla el koydu.