Bahçesine 4,5 milyar yıllık göktaşı düştü

Almanya'da yaşayan Mahmut Şahin'in bahçesinde yaklaşık yedi ay önce gök taşı düştü.

Almanya’da yaşayan Mahmut Şahin’in bahçesine yaklaşık yedi ay önce gök taşı düştü. İncelemelerde 4,5 milyar yıllık olduğu tespit edilen meteora gök bilimciler yaklaşık 400 bin euro değer biçti. Şahin, bir müzeyle görüştüğünü ve satıştan elde edeceği gelirin bir kısmıyla yatırım yapmak istediğini bir kısmını da hayır işleri için ayıracağını söyledi.

4,5 MİLYAR YILLIK OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bild gazetesinden Antonia Sat’ın haberine göre, Schleswig-Holstein eyaletindeki Elmshorn şehrinde nisan ayında saat 14.00 sıralarında bir ateş topu parladı. Ardından siyah taşlar etrafa yayıldı. Bu taşlardan en büyüğü ise bir şirkette boyacı olarak çalışan Mahmut Şahin’in bahçesine düştü. Göktaşının incelenmesinin ardından 4,5 milyar yıllık olduğu tespit edilince satın almak isteyen koleksiyoncular Şahin’e 200 bin euroya varan teklifler sunmaya başladı.

GÖKTAŞININ DEĞERİ YAKLAŞIK 400 BİN AVRO

Şahin’in Münih’teki bir maden fuarında sergilediği taşı inceleyen fizikçiler ve gökbilimciler gök taşına yaklaşık 400 bin avro değer biçti.

Hamburg’daki bir müzeyle görüştüğünü belirten Şahin, “Göktaşının özel bir kişinin kasasında kaybolmasını istemiyorum. Herkes bunu görebilmeli çünkü bu artık Schleswig-Holstein tarihinin bir parçası” diye konuştu. Şahin satıştan elde edeceği paranın bir kısmını yatırıma dönüştürmek istediği bir kısmıyla da hayır işlemek istediğini aktardı.