‘Bu ülkede darbe oldu, Cumhurbaşkanımız da tatildeydi’ dedi; neredeyse hayatını kararttılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl İstanbul’da yaşanan sel baskınında Ekrem İmamoğlu’nu eleştirmesini, bir paylaşımla iğneleyen vatandaşın hayatı alt üst oldu. İntiharın eşiğine gelen Muharrem Çıtanak, aylardır evinde tencere kaynamadığını söylüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl ağustos ayında İstanbul’daki sağanağın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “İstanbul’u sel götürüyor, beyefendi tatilde” diyerek eleştirdi.

Kocaeli Karamürsel’de yaşayan Muhterem Çıtanak, Erdoğan’ın bu paylaşımına sosyal medya hesabından “İstanbul’de sel oldu, beyefendi tatilde’ diyecek son kişi sensin” sözleriyle tepki gösterdi.

ÖNCE İŞİNDEN ATILDI

Bu paylaşımın ardından Muhterem Çıtanak’ın başı dertten kurtulmadı. Önce çalıştığı tersaneyle ilişiği kesilen 35 yaşındaki adam, bir süre sonra evi basılarak gözaltına alındı. Karmürsel Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Çıtanak yurt dışı yasağı konularak hâkimlikçe serbest bırakıldı.

Eşi ve 2 çocuğuyla çok zor günler geçiren 35 yaşındaki adam, içini Cumhuriyet muhabiri Zehra Özdilek’e döktü. Başına gelenlere anlam veremediğini belirten belirten Çıtanak, ”Cumhurbaşkanı makamına saygım vardır, fakat şahsını sevmem. Ben ona hakaret etmedim. Her zamanki gibi ekonomi ve işsizliğe vurgu yaptım. Art niyetim yoktur. Bu konunun buralara gelmesi beni de şaşırttı.” dedi.

İNTİHARIN EŞİĞİNDE

İş aradığı kapıların bir bir yüzüne kapandığından yakınan Muhterem Çıtanak, İşkur’dan defalarca eli boş dönmüş. Evinde 4 aydır yemek pişmediğini söyleyen işsiz baba, şöyle sitem ediyor: ”Ne yapacağımı bilmiyorum. Siyanür mü içelim, toplu intihar mı edelim? Ne yapalım, soruyorum? Sırf yandaş olmadığım için işsizim. Açık ve net söyleyeyim; intiharın eşiğindeyim. Çünkü ekonomik olarak zor durumdayım. Borç nedeniyle evimin elektrik aboneliği kapandı. Tek kuruş gelirim yok. Pazarda geriye kalanları topluyoruz. Ne diyeyim, adalet mülkün temelidir, evet gerçekten adalet mülkü olan için var. Keşke bu ülkede mülteci olsaydım.”

Belediye ve kaymakamlığın da yardımcı olmadığından şikayet eden Çıtanak, çocuklarına karşı mahcup olduğunu belirtiyor. Tek isteğinin iş olduğunu yineleyen Muharrem Çıtanak, geçtiğimiz günlerde parkta bulduğu içi para dolu çantayı sahibine teslim etmişti.