AnadoluJet, Avrupa’ya 15 charter sefer düzenliyor

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’nin alt kuruluşu olan AnadoluJet’in 11 Haziran’dan itibaren bazı Avrupa ülkelerine charter uçuşlar gerçekleştireceğini duyurdu.

Genel Müdür Ekşi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan yurt dışı uçuşlarıyla ilgili kişisel twitter hsabından bilgilendirme yaptı. AB ülkeleriyle karşılıklı mutabık kalınan uçuşların tablosunu yayımlayan Ekşi, detaylı bilgi için vatandaşları AnadoluJet’in internet sitesine yönlendirdi.

​AnadoluJet’in resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Biz de sizlerle seyahat etmeyi çok özledik. Koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir yaşanan aksaklıkların ardından yeniden gökyüzü ile buluşuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Brüksel’in AB’nin sınırlarını üçüncü ülkelere 30 Haziran’a kadar kapatma kararının ardından, THY’nin planladığı normal uçuşlar iptal edilmişti. Genel müdür Bilal Ekşi’nin açıklamasından, 30 Haziran’a kadar olan zaman diliminde, Anadolu Jet uçuşlarıyla charter tipi seferler düzenleneceği görülüyor. Ay sonuna kadar planlanan İstanbul’dan 10, Ankara’dan 5 uçuş, Almanya, Hollanda, Avusturya, İngiltere, Fransa ve Belçika’ya gerçekleştirilecek.