THY’den dış hat seferlerinde yeni planlama duyurusu

Türk Hava Yollarının (THY), bazı ülkelerin uluslararası seyahat kısıtlamalarında oluşan anlık değişikliklerin, pandemi öncesi planlanan seferlerin gerçekleştirilememesine ve uçuş planlamalarında zorunlu olarak son dakika değişikliklerine sebebiyet verdiğini belirtti.

THY, resmi Twitter hesabından “Sayın yolcularımızın dikkatine” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkelerin uluslararası seyahat kısıtlamalarındaki anlık değişiklikler, pandemi öncesi planlanmış seferlerin güncel durumda gerçekleştirilememesine ve uçuş planlamalarımızda zorunlu olarak son dakika değişikliklerine veya uçuş iptallerine sebebiyet vermektedir.

Değişiklik veya iptali gerçekleşen uçuşlarla ilgili bilgilendirmeler, iletişim kanallarımızdan ve SMS yoluyla yapılacak olup yeni planlamalar en kısa sürede açıklanacaktır. Bilet değişim işlemlerinizi ücretsiz olarak web sitemiz, mobil uygulamamız ve çağrı merkezimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.”

Havayolu şirketleri, haziran ortasında başlatmayı planladıkları uçuşları ay sonuna kadar yeniden durdurdu.

TÜRKİYE İLE AB SINIRLARI 1 TEMMUZDA AÇILACAK

Cuma günü bir araya gelen Avrupa Birliği içişleri bakanları, Fransa’nın teklifini kabul ederek, Türkiye dahil birçok ülkeye kapalı olan Avrupa Birliği sınırlarının haziran sonuna kadar kapalı kalmasını kararlaştırdı. Bu karara göre, Türkiye ile AB ülkeleri arasındaki sınırlar 1 Temmuz’dan itibaren açılacak.