Yabancı ehliyetler Türkiye’de en fazla 2 yıl geçerli

Türkiye’de yabancı ülkeye ait sürücü belgesiyle seyahat kuralı, yabancılar için 6 ayla, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için 2 yılla sınırlandırıldı. Sürücüler, kendine tanınan süre sonunda belgelerini Türkiye’nin sürücü belgesine dönüştürdükten sonra kullanabilecek.

Yurt dışında olup da Türkiye’ye seyahat edenleri ilgilendiren karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Türk vatandaşı olup yabancı ülke ehliyete sahip olanlar, Türkiye’ye girdikleri andan itibaren 2 yıl araç kullanabilecekler.

6 AY GEÇMİŞSE TERCÜMESİ İSTENECEK

6 aydan fazla Türkiye’de bulunanlar ise araç kullanırken dış temsilcilikler ya da noter tarafından onaylanmış Türkçe tercümeli sürücü belgesini yanında bulunduracak. İki yılın bitmesiyle birlikte, araç kullanmaya devam etmek için elindeki ehliyeti Türk ehliyeti ile değiştirmesi gerekecek.

YABANCILAR 6 AY SONRA DEĞİŞTİRMELİ

Yabancı ülke vatandaşları ise Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra, mevcut ehliyetleriyle sadece 6 ay araç kullanabilecek. Bu sürenin sonunda, yabancı sürücü belgelerini Türkiye’nin sürücü belgesi ile değiştirmek zorundalar.

BAŞVURULAR NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE

Ehliyetleri dönüştürmek isteyenler herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurabilecek. Ehliyet dönüştürme için gerekli evraklar, başvurulan kurumdan öğrenilebilecek.