92 yaşında koronavirüsten kurtuldu: Allah beni yanına istemedi

Romanya’da koronavirüsten iyileşen en yaşlı hasta ünvanına sahip emekli asker, iyileşmesini Allah’ın kendisine verdiği bir müsade olarak görüyor.

Botoşani ilinde oturan 92 yaşındaki Petru Alexei, bir ay süren tedavi sonunda iyileşmeyi başardı. Çok sevdiği ziraat işlerine dönen emekli asker, bir süre daha yaşamasına Allah katından izin çıktığı düşüncesinde. Alexe duygularını, ”Şimdiye dek yaşayacağımı yaşamışım. Allah alır alır, bırakır bırakır. Görüyorum ki beni yanına almayı reddetti. ‘Sen tarlaya git, orda yapılacak işler var’ dedi.” sözleriyle dile getirdi.

Emekli asker Petru Alexe, hastalığı eşinden kaptığını düşünüyor. Her şey, 84 yaşındaki Maria Alexe’nin, mart sonunda bir rahatsızlığı için gittiği Suceava Hastanesi’nden dönüşte başlamış. Alexe çiftinde baş gösteren ateş ve titreme nöbetleri, kızlarında da görülünce üçü birlikte Botoşani hastanesine yatırılmış. Kızları erken iyileşmiş. Bir ay kadar hastanede kalan çift, sonunda yine evlerinde buluşmuş.

Petru Alexe, kendisi için en zor şeyin, Paşte (paskalya) bayramını ailesinden ayrı geçirmek olduğunu söylüyor.

744 vaka ile Romanya’nın en çok koronavirüs tespit edilen üçüncü ili olan Botoşani’de şimdiye kadar 47 kişi bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İyileşen sayısı 492.