Galati huzurevinde covid-19’dan ölenlerin sayısı 33 oldu

Galati ilindeki yeni tip koronavirüs kaynaklarından biri olan özel huzurevinde, hayatını kaybedenlerin sayısı 33’e yükseldi.

Hastaneye kaldırılan 60’tan fazla covid-19 hastasından ikisi daha dün hayatını kaybetti. Dün ölen hastalardan birinin kalp rahatsızlığı, diğer hastanın alzheimer hastası olduğu bildirildi. Tedavisi süren hastalar arasında durumu ağırlaşanların sayısına dair açıklama yapılmadı.

Sfantu İlie huzurevinde, enfekte olmamış 55 yaşlı kalmaya devam ediyor. Virüs ilk olarak, Antalya tatili dönüşü, semtoplar uyumlu olunca yapılan testi pozitif çıkan ve 3 Nisan’da ölen huzurevi sahibinde görülmüştü. Kısa süre içinde virüs, huzurevi sakinleri ve çalışanlarına bulaştı.

Olayla ilgili kurum sahibinin eşi ve işletme müdürü olan kadın hakkında soruşturma açıldı. Galati ilinde şimdiye dek görülen ilk yeni tip koronavirüs vaka sayısı 362. Tedavi sürecinde 44 kişi hayatını kaybetti.

VASLUİ’DEKİ HUZUREVİNDE 3 ÖLÜM

Koronavirüs salgını, Vaslui’deki huzurevini de tehdit ediyor. Tutova huzurevinde testi pozitif çıkan kişi sayısı 19’a yükseldi. Bu kişilerden 12’si huzurevi sakini, 7’si huzurevi çalışanı. İlde toplam 92 covid-19 vakası görüldü, 3 kişi hayatını kaybetti.