Almanya’daki mezbahada 200 Romen işçi koronavirüse yakalandı

Romanya Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın güneydoğusundaki bir mezbahada çalışan 200 Romen vatandaşının yeni tip koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Virüs kaynağına Pforzheim şehrine bağlı Birkenfeld adlı kasabada faaliyet gösteren bir mezbahada rastlandı. Sözkonusu işyerinde çalışan 700 personelden 500’ünü Romenler oluşturuyor.

Virüse yakalananların durumuyla ilgili, Romanya’nın Berlin Büyükelçiliği ve Stuttgart Konsolosluğu devreye girdi. Romen diplomatlar, Almanya otoriteleriyle temasa geçti.

Universul.net portalının haberine göre, mezbaha çok sayıda şirkete taşeronluk yapan işlek bir tesis. Tesiste toplam 300 çalışan enfekte oldu. Hastaların durumunun kontrol altında olduğunu belirten yerel yetkililer, tesisin karantinaya alındığını açıkladı.

DURUM KONTROL ALTINDA

Romanya Dışişleri Bakanlığı, enfekte olan vatandaşların semptom göstermediği ya da bazılarının hafif semptom gösterdiği bilgisini verdi. Beş kişi hastaneye kaldırılırken, iki kişi taburcu edildi.

Bakanlık, yurtdışında bulunan ve zorda kaldığını düşünen vatandaşlarına, en yakın diplomatik misyona başvurmalarını tavsiye etti.

Almanya’da şimdiye kadar 159.000 yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi ve 6 bin 129 kişi bu virüse bağlı olarak hayatını kaybetti.