Almanya’yı şok eden kaza: Romen sürücünün kullandığı TIR uçakla çarpıştı

Almanya'da otobana acil iniş yapan tek motorlu uçakla Romen şoförün kullandığı TIR çarpıştı. Kaza nedeniyle otoban araç trafiğine kapatıldı. Alman medyası bu sıra dışı kazanın maliyetinin 60 bin euro olduğunu duyurdu.

Almanya’daki Schwarzbachtalbrücke (A62) otobanı son derece ilginç bir kazaya sahne oldu. Ülkenin Fransa sınırında yer alan Pirmasens bölgesindeki otobana acil iniş yapan uçak ile otobanda seyir halindeki Romen sürücünün kullandığı TIR çarpıştı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

UÇAK AĞIR DARBE ALIRKEN, PİLOT HAFİF YARALI

Tek motorlu uçağı kullanan İsviçre vatandaşı 72 yaşındaki pilotun hafif yaralandığı, TIR şoförünün ise kazadan yara almadan kurtulduğu açıklandı. Ancak TIR ve uçakta ağır hasar oluştuğu açıklandı.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, 72 yaşındaki pilot Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaleti üzerinden Fransa’dan Hollanda’ya doğru uçuyordu.

OTOBAN SAATLERCE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında yaşanan kazanın ardından otoban ulaşıma kapanırken ekipler bölgeye yayılan benzin ve parçaları temizlemek için yoğun çaba harcadı. Yerel Die Rheinpfalz gazetesinin haberine göre otoban ancak akşam saatlerinde yeniden trafiğe açılabildi. Aynı habere göre, kazanın maliyetinin yaklaşık 60 bin euro olduğu açıklandı.