Londra’da koronadan ölen Romen şoför, kızlarına miras olarak banka kartlarının şifresini bıraktı

Londra’da belediye otobüsünde şoför olarak çalışan Romanya vatandaşı, yakalandığı koronavirüse yenik düştü. Braila’daki ailesine kart şifrelerini gönderdiği son mesajında, ‘Gidiyorum, bir daha dönmeyeceğim.’ dediği öğrenildi.

52 yaşındaki Nicu Enciu, Londra’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 23 şoförden biri. 20 yıldan beri yalnız yaşadığı Londra’da 4 yıldır belediye otobüsünde şoför olarak çalışıyordu.

BİR DAHA DÖNMEYECEĞİM

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs testi pozitif çıkan Enciu, solunum cihazına bağlanmadan önce ailesine son mesajını gönderdi. Mesajında, kullandığı banka kartlarının şifrelerini yazan Enciu, ”Solunum cihazına götürülüyorum. Bir daha geri dönmeyeceğim.” diye yazdı.

GÜNEY BÖLGESİNDE ÇALIŞIYORDU

Londra’da kimsesi olmayan Enciu, önceki gece hayatını kaybetti. Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, yayınladığı mesajında Enciu için, ”Benim babam gibi daha iyi bir hayat için Londra’ya gelmişti.” ifadelerini kullandı. Enciu’nun başkentin güney bölgesindeki hatlarda çalıştığını kaydeden Khan, şimdiye kadar 23’ü şoför olmak üzere, Londra Kamu Taşımacılığı Kurumu’nda (TfL) toplam 29 çalışanın koronavirüsten öldüğü bilgisini verdi. Londra Belediye Başkanı hükümetten, toplu taşımayı kullananlara maske zorunluluğu getirmesini istedi.

20 YIL İTFAİYEDE ÇALIŞMIŞ

Enciu için Romanya’nın Londra Büyükelçisi Dan Mihalache de bir taziye mesajı yayınladı. Mihalache, Romanyalı şoförün ölümünden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Mirror gazetesinin ulaştığı eski eşi, Nicu Enciu’nun geçmişte 20 yıl boyunca itfaiye eri olarak çalıştığını söyledi. Gherghina, ”Braila’da çok hayat kurtarmıştı.” dedi. Enciu’nun Braila’da anneleriyle yaşayan iki kızı olduğu öğrenildi.

Nicu Enciu’nun Braila’da yaşayan Antonia (solda) ve Andreea adlarında iki kızı bulunuyor.

73 GURBETÇİ KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

Romanya Acil Durum Komitesi’nin paylaştığı bilgilere göre, 25 Nisan itibariyle yurt dışında yaşayan 73 gurbetçi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İngiltere’de virüse yakalanan 64 Romenden 23’ü öldü. Yurt dışında covid-19 testi pozitif çıkan 1482 Romen vatandaşı bulunuyor. Vaka sayısında İtalya ilk sırada. Bu ülkede 1157 Romen vatandaşı koronavirüse yakalandı. Türkiye’de koronavirüse yakalandığı tespit edilen Romen sayısı 2.