3 yıl sonra işine dönen KHK’lı öğretmen kansere yenildi

15 Temmuz sonrası KHK ile işinden atıldıktan 3 yıl sonra işine dönebilen, Çorum İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kuyumcu, yakalandığı kansere yenik düştü.

Bir süredir tedavi gördüğü kanserle mücadelesini kaybeden 51 yaşındaki Kuyumcu’nun vefatı, ailesi ve eğitim camiası başta olmak üzere tüm sevenlerini hüzne boğdu. Cenazesi, Alaca ilçesine bağlı Kapaklı köyünde defnedildi.

Hasan Kuyumcu’nun hikayesinin altından tam bir adalet dramı çıktı. Acıklı hikaye, vefatından günler sonra yerel gazete Çorumpress’te yayınlandı.

BANK ASYA’DAN KREDİ KARTI ALMIŞ

Evli ve üç çocuk babası Hasan Kuyumcu, geçmişte Bank Asya’dan kredi kartı aldığı için, 15 Temmuz sonrasında Didim’de açığa alındı. İlçe milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü olan Kuyumcu, aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Didim İlçe Başkanı olarak görev yapıyordu. Şifreli haberleşme programlarını da kullanmamıştı. Açığa alınmasına neden olarak gösterilen Bank Asya’dan almış olduğu kredi kartını, 15 Temmuz’dan 16 ay önce iptal ettirmişti. Bank Asya’ya para yatırmışlığı ise vaki değildi.

Hakkında yürütülen idari soruşturma lehte sonuçlandı. Ancak, Didim Kaymakamlığı, onu göreve iade etmedi. Savcılığın açtığı ‘iltisak’ soruşturması ise 3 yıla yakın sürdü.

Gördüğü muamelelerden çok acı çeken Hasan Kuyumcu, kansere yakalandı.

Beklediği iyi haber, ömrünün son döneminde geldi. İşe iade edilen Kuyumcu, Çorum’da görevlendirildi. Bu görevde fazla vakit geçiremeyen Hasan Hoca, hastalığa yenik düşerek 16 Nisan’da vefat etti.