Covid-19 Romanya’da huzurevlerini tehdit ediyor

Romanya’da 7 bine yaklaşan covid-19 vakaları, huzurevlerini tehdit etmeye başladı. Galati ilinde iki huzurevinde 94 vakaya rastlanırken, Hunedoara’daki bir huzurevinde 25 kişide virüs tespit edildi.

Yeni tip koronavirüs, en çok Galati ilindeki Sfantu İlie özel huzurevini etkiledi. Huzurevi sahibi, Türkiye’de yaptığı tatil dönüşünde covid-19’a yakalanıp öldükten sonra, kurumdaki vakalar patladı. Huzurevinde virüsten enfekte olanların sayısı 90’ı buldu. Kurumda kalan 72 yaşlının yanısıra, 18 çalışanda covid-19 tespit edildi. Galati ilinde bu virüsten ölen 8 kişiden 5’i Sfantu İlie huzurevi sakini.

Virüs, şehirdeki diğer huzurevi Sfantu Spiridon’a da sıçradı. Yerel medyaya yansıyan bilgilere göre, kurumda kalan iki yaşlı ve iki çalışan enfekte oldu. Binada kalanların karantinaya alındığını belirten Galati Belediye Başkanı İonut Pucheanu, Halk Sağlığı İdaresi il yetkililerinden herkese test yapmasını talep etti.

HUNEDOARA’DA 30 VAKA

Ülkede en çok vakanın görüldüğü batı illerden biri olan Hunedoara’da bir huzurevi virüs tehdidi altında. Oraştie şehrindeki huzurevinin 30 sakininden 25’i enfekte oldu. Yine 5 kurum çalışanına yapılan covid-19 testi pozitif çıktı. Hunedoara ilinde virüs salgınından şimdiye kadar 31 kişi hayatını kaybetti.

İtalya ve İspanya’da en vahim can kayıpları huzurevlerinde yaşanmıştı. Çalışanların terk ettiği binalardan çok sayıda yaşlının cansız bedeni çıkarılmıştı.

Romanya’da 13 Nisan itibarıyla teyid edilen 6633 vakadan 318’i hayatını kaybetti.