Romanya Başbakanı, korona virüs testinden temiz çıktı

Hükümetteki Ulusal Liberal Parti (PNL) üyesi bir senatörün korona virüse yakalanması üzerine, Başbakan Orban ve partinin tüm yönetim kadrosu karantinaya girdi. Akşam saatlerinde Orban’ın Covid-19 testinin negatif çıktığı açıklandı.

PNL senatörü Virgil Chitac, yurt dışı toplantısı dönüşünde korona virüs kaptığının anlaşılması üzerine, parti yönetimi ölem aldı. İstifa etmiş liberal hükümetin başbakanı Ludovic Orban, parti yönetimine karantinaya çekilme çağrısı yaptı. Basına yansıyan bilgiye göre, Orban Vila Lac adlı konutta izolasyon sürecini tamamlayacak.

Orban ve ekibi, yeni hükümet kurulması için Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’le yapılacak görüşmelere katılmayacak. Cotroceni Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’in parti liderleriyle telekonferans yoluyla görüşeceği duyruldu.

CUMA SABAHI VAKA SAYISI 68’E YÜKSELDİ

Bu arada, Köstence’de tespit edilen dört yeni vaka ile birlikte, ülke genelinde korona virüs kapan hasta sayısı 68’e yükseldi. Yeni vakaların 5’i Bükreş’te görüldü. Vaka sayısının 100’ü geçmesi durumunda, ülkede üçüncü senaryo devreye girecek. En çok vakanın görüldüğü Bükreş için daha sıkı önlemler gündemde.

Müftülük kararıyla, salgına karşı tedbir kapsamında bugün Bükreş ve Dobruca bölgesindeki ibadethanelerde cuma namazı kılınmayacak.