Korona virüs sporu da vurdu: Ligler iptal

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle Türkiye’de ve dünyada spor faaliyetlerine seyircisiz oynama ya da durdurulma kararları alındı. İtalya ve Almanya’da futbolda ilk corona virüs vakaları açıklandı.

Basketbolun en büyük ligi olan NBA’de iki oyuncu Rudy Gobert ve Emmanuel Mudiay’nin testleri pozitif çıkınca, kalan bütün maçlar iptal edildi. Enes Kanter, sosyal medya hesabından kendini karantinaya aldığını duyurdu.

Real Madrid’in basketbol takımında çıkan pozitif test sonucu, kulübün tüm birimlerinin karantinaya alınmasına neden oldu. Bu kararın ardından İspanya Futbol Ligi La Liga’da maçlar 2 haftalığına tatil edildi. Slovakya, İtalya, Macaristan, Gürcistan ve Kolombiya’da lig maçlarına ara verildi. Türkiye’de nisan sonuna kadar tüm maçlar seyircisiz oynanacak. Geçtiğimiz günlerde Romanya Futbol Federasyonu, ikinci bir duyuruya kadar maçların seyircisiz oynanacağını duyurmuştu.

Manchester City ile Real Madrid arasında 17 Mart’ta oynanması planan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşması, corona virüs salgını nedeniyle ertelendi. Euroleague heyeti de sezonun geri kalan maçlarını iptal etme kararı aldı.

TOKYO OLİMPİYATLARI YAPILACAK

24 Temmuz’da Tokyo’da başlaması planlanan 2020 Yaz Olimpiyatları için henüz erteleme ya da iptal kararı almazken. Tokyo 2020 Olimpiyatları Başkanlığı, organizasyonun gerçekleşeceğini bir yazılı açıklamayla teyid etti.

Salgın araba sporlarını da etkiledi. Avustralya Grand Prix’inde McLaren takımındaki bir yarışçının korona virüse yakalanması sebebiyle sezon açılışı iptal edildi.

UEFA , 17 Mart günü düzenleyeceği geniş katılımlı bir video konferansla başta EURO 2020 olmak üzere, diğer Avrupa şampiyonalarının gidişatına karar verecek.