Futbolda korona virüs önlemleri

Futbol dünyası korona virüs salgınına karşı tedbirlerini aldı. Birçok müsabakanın kapalı kapılar ardında oynanması kararlaştırılırken, bazı maçlar iptal edildi.

Korona virüsün Çin’den sonra en ürkütücü boyutlara ulaştığı İtalya’da, Seria A ligi 3 Nisan’a kadar iptal edildi. Maçlar tedbir bağlamında iki haftadır seyircisiz oynanıyordu.

İspanya ve Almanya federasyonları da, tedbirin ilk aşaması olarak bazı maçlar seyircisiz oynama kararı aldı. La Liga’da önümüzdeki iki hafta maçlar seyircisiz oynanacak. Bundesliga’da Mönchengladbach-Köln ve Dortmund-Schalke derbisi seyircilere kapalı olacak.

Salgın nedeniyle, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nin kalan maçları seyircisiz oynanacak. İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinin nasıl oynanacağına dair henüz karar çıkmadı.

ROMANYA’DA STADLAR BOŞ KALACAK

Salgın nedeniyle Romanya’daki futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. Romanya Futbol Federasyonu, ikinci bir duyuruya kadar bütün liglerdeki maçların seyircisiz oynanacağını duyurdu. Bükreş’te 14-21 Mart tarihlerinde yapılacak Dünya Gençler Halter Şampiyonası aynı nedenle iptal edilmişti.

EURO 2020 OYNANACAK MI?

Salgının zamana yayılma ihtimali, akıllara Euro 2020’nin iptal edilme şüphesini getiriyor. Spor medyasına konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in bu konuda içi rahat. Amsterdam’daki UEFA kongresinde konuşan Ceferin,  “Olumlu bakmaya çalışın, böyle bir turnuva ayarlarken birçok şeyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor; politika, güvenlik ve şimdi de virüs. Ama hepsiyle başa çıkabiliriz.’’ ifadelerini kullandı.

İlk defa Avrupa’nın 12 farklı kentinde oynanacak olan Euro 2020’nin fikstüründe herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği bildirildi.

FATİH ÖZDEMİR, LONDRA