Bükreş’e Türk malı 100 troleybüs geliyor

Bükreş’te 100 troleybüs için açılan ve Türk-Alman ortaklığının kazandığı ihalenin iptali için açılan davada mahkeme, talebi reddetti.

Aralık ayında açıklanan ihalenin iptali için Polonyalı Solaris şirketinin açtığı davada Bükreş Temyiz Mahkemesi, son sözünü söyledi. 25 Şubat tarihli nihai kararda, itirazın ‚temelsiz’ olduğu belirtiliyor.

Bu kararla, Bükreş caddelerinde turkuaz renkli Otokar markalı otobüslere ek olarak, Bozankaya imzalı troleybüsler de boy gösterecek.

TRAMBUS’LARIN ÖZELLİKLERİ

Önümüzdeki haftalarda teslimatına başlanacak olan troleybüsler 12 metreden 24 metreye değişen uzunluklara sahip. Bükreş Belediyesi’nin ihale şartnamesi, en az 12 metre uzunluğu öngörüyor. Gücünü yol boyunca asılı elektrik hattından (kataner sistemi) alan, elektrik hattının olmadığı yerlerde batarya sistemi ile şarj olan trambus adlı araçlar, raylı sistem gövdesine sahip olması sebebiyle yüksek yolcu kapasitesine sahip. Araçta metre kare başına 8 yolcu yerleşebiliyor. Türk-Alman ortaklığı, Bükreş Belediyesi’ne 240 bin km yol ve 4 yıl servis garantisi sunuyor.

Bükreş Büyükşehir Belediyesi, 5 şubat 2019’da 100 troleybüs alımı için ihale açmıştı. Başvurunun son tarihi olan 15 Nisan’a kadar sadece Bozankaya-Sileo ortaklığı teklif sunmuştu.

Bozankaya, geçen yıl Timişoara ve İaşi belediyelerinin açtığı ihaleleri kazanmıştı. Firma her iki belediyeye 16’şar tramvay tedarik edecek.