Timişoara’nın tramvayları Türk firmasından

Timişoara belediyesinin 16 tramvay alımı için düzenlediği ihaleyi Polonya firmasıyla yarışan Bozankaya şirketi kazandı.

Geçen yıl iptal edilip bu yılın başında yenilenen tramvay ihalesine Polonya şirketi Pojadzy Pesa ile birlikte Bozankaya firması teklif verdi. Komisyon fiyat-kalite raporuna göre incelemesini tamamladı. 16 tramvaylık ihaleyi, 33 milyon euro bedelle Türk firması kazandı. İtiraz süreçleri tamamlanan ihalede imza aşamasına geçildi. Türk firmasının haftaya Timişoara belediyesi ile sözleşme imzalaması bekleniyor. Sözleşmede Timişoara belediyesinin isteğine bağlı olarak siparişin 40’a kadar yükseltilmesi öngörülüyor. Ödemenin önemli bir kısmı AB fonlarından karşılanacak.

MODERN TASARIMIYLA ÖNCÜ

Bozankaya’nın ürettiği tramvaylar, 200’ü aşkın yolcu taşıyabiliyor. Alçak tabanlı Türk malı tramvay, yüksek yolcu kapasitesi, düşük enerji tüketimi, sıfır emisyon ve modern tasarımı ile göz dolduruyor. 1989’da otobüs imalatıyla adını duyuran Bozankaya, ilk tramvay üretimini 2016’da Kayseri belediyesi için yaptı.

Bozankaya firması, Romanya’daki bazı belediyelerin açtığı elektrikli otobüs ve troleybüs ihalelerine de teklif vermişti. O ihalelerin süreçleri devam ediyor.

TÜRK ŞİRKETİ, ÇEVRECİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN ROMANYA’YA TEKLİF VERDİ