İtalya’dan Romanya’ya gelen yolculara koronavirüs karantinası

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı altıya yükselince, Romanya bu ülkenin bazı bölgelerinden gelen yolculara karantina uygulaması başlatacağını duyurdu.

İtalya’da geçen hafta sonundan bu yana yaşanan ölümler ve yeni teşhisler üzerine, diğer Avrupa ülkeleri yeni önlemleri gündeme aldı. Romanya, İtalya’da virüsün en yaygın görüldüğü Lombardia ve Veneto bölgesinden ülkesine gelenleri karantinaya alma kararı aldı.

Önceki gece İtalya’dan Avusturya’ya giden bir tren, koronavirüs şüphesiyle sınırda durduruldu. Avusturya’nın, İtalya’dan gelen trenleri bloke etme kararı aldığı haberleri geldi ancak bu karar birkaç saat sonra iptal edildi. Fransa’da da aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, İtalya sınırında kontrollerin uygulanması çağrısı yaptı.

Öte yandan Romanya Başbakanı Ludovic Orban, İtalya’nın karantinaya alınmış bölgelerinde 8 bin Romen vatandaşının bulunduğunu, ancak ne İtalya’da ne Romanya’da bu virüsü taşıyan bir Romene rastlanmadığını söyledi. Sağlık Bakanı Victor Costache, korona virüs salgınına karşı tedbir olarak ülke genelinde yaklaşık 2500 yatak ve 95 yoğun bakım odası ayırdıklarını duyurdu.