Öğrencilerin sataşıp alay ettiği Avustralyalı çocuk için 300 bin dolar yardım toplandı

9 yaşındaki Avustralyalı bir erkek çocuğa okulundaki diğer öğrencilerin sataşması üzerine üzülüp ağladığını gösteren bir video sosyal medyada viral olunca, çocuğu Disneyland’a göndermek için 452 bin Avustralya doları (300 bin ABD doları) yardım toplandı.

Anne Yarraka Bayles, cüceliğinden dolayı okuldaki diğer çocukların hedefi haline gelen oğlu Quaden’in ağladığı videoyu paylaşmış ve “Sataşma işte buna yol açıyor” diye sitem etmişti. Videoda Quaden ağlıyor ve ölmek istediğini söylüyor.

GoFundMe adlı bağış sitesi üzerinden başlatılan kampanyada, hedeflenen 10 bin doların 30 katı kadar para toplandı.

Videonun sosyal medyada çokça paylaşılması üzerine, Amerikalı komedyen Brad Williams, Quaden’i Disneyland’a göndermek için bir bağış kampanyası başlatmıştı.

KANTER, NBA MAÇINA ÇAĞIRDI

Ünlü basketbolcu Enes Kanter, çocuğun acısına ilgisiz kalmadı. Kişisel twitter hesabından duygularını, “Şimdiye kadar izlediğim en iç acıtıcı videolardan biri.” şeklinde ifade eden Kanter, Quaden’i NBA maçına davet etti.

Annesinin her zaman ragbi oyuncusu olmayı hayal ettiğini söylediği 9 yaşındaki çocuk, hafta sonu oynanan maçta, takım kaptanı Joel Thompson ile el ele sahaya çıktı. Bu anları seyirci çılgınca alkışladı.

Oyuncu Hugh Jackman Twitter’da paylaştığı mesajda Quaden’i “Sandığından daha güçlüsün” mesajıyla cesaretlendirdi.