UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin yıldızı İanis Hagi

UEFA Avrupa Ligi’nde Glasgow Rangers’ın Braga’yı 3-2 yendiği maça, takıma geçen ay kiralık gelen İanis Hagi damga vurdu. Hagi, kaydettiği 2 golle takımını kurtaran isim oldu.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında İskoç ekibi Glasgow Rangers ile Portekiz temsilcisi Braga karşılaştı. Steven Gerrard’ın çalıştırdığı İskoç ekibi, 59. dakikada 2-0 geriye düştü. Ev sahibi takmımın imdadına, geçen ay Genk’ten kiraladığı genç Hagi yetişti. Ünlü futbol adamı Hagi’nin oğlu İanis, 67 ve 82’nci dakikalarda attığı gollerle maça damga vurdu. Glasgow Rangers’ın diğer golünü 75. dakikada Joe Aribo kaydetti. Braga’nın gollerini ise 11’de Fransergio ve 59’da Abel Ruiz attı. 

 Bu sezon ilk defa Avrupa kupasında forma giyen Hagi, maçtan sonra  ‘’Ibrox stadyumunda oynamak harika bir tecrübe kariyerimdeki en iyi anlardan biriydi’’ açıklamasını yaptı. 

Bir diğer Rumen temsilcisi CFR Cluj ise evinde zorlu rakibi Sevilla’yı ağırladı. Son 10 dakika 1-0 önde giren Romanya takımı, 82.dakikada En-Nesyri’nin golüne engel olamadı ve tur umutlarını İspanya’ya taşıdı.

UEFA Avrupa Ligi’nde rövanş maçları 26 Şubat’ta oynanacak.