45 gündür kayıp olan adam, otel odasına kapanıp oyun oynamış

Japonya’da 45 gündür işe gitmeyen ve hakkında kayıp ilanı çıkarılan adam, kendini kapattığı odel odasında çevrimiçi bilgisayar oyunu oynarken bulundu.

Başkent Tokyo’da çalışan ve ismi açıklanmayan Bulgar vatandaşı, ansızın işe gitmeyi bıraktı. Aramalara cevap vermeyen ve esrarengiz şekilde ortadan kaybolan adam için kayıp ilanı çıkarıldı.

Bakış.bg sitesinin haberine göre, 45 gün sonra adam, kiraladığı otel odasında bilgisayar oyunları oynarken bulundu. Kendini odaya kilitleyen adamı, kimse ikna edemeyince memleketinden babası çağrıldı. 70 yaşındaki baba, Tokyo’ya giderek oğlunu otelden çıkardı.

KESİNTİSİZ FORTNİTE VE CALL OF DUTY OYNAMIŞ

Bulgar basını, adamın işe gitmediği günleri, kiraladığı otel odasında tutkunu olduğu Fortnite ve Call of Duty adlı oyunları oynayarak geçirdiğini yazdı. Yıllardır oyun bağımlısı olduğu öğrenilen adamın, iş çevresi ve ailesiyle ilişkilerini keserek tüm zamanını oyunlara ayırdığı belirtildi.

Ailesi, oyun bağımlısı adamın tedavisi için, İskoçya’dan Tony Marini ile iletişime geçti. Castle Craig Hastanesi’ne yatırılan adam üzerinde 6 haftalık yoğun bir program uygulanacak.

ÇOCUKLAR, HIRSIZLIĞA BİLE KALKIŞIYOR

Basına konuşan doktor Marini, oyun bağımlılığını ciddiye almak gerektiğini söyledi. Hastasının online oyundan kopmamak için tuvalete bile gitmediğini, ihtiyacını boş şişelerle giderdiğini kaydeden Marini şu uyarılarda bulunuyor: ”Çocuklar online oyunlara para yatırabilmek için hırsızlık bile yapıyor. Her ne kadar masum gözükse de, oyun bağımlılığının insanlar üzerinde ciddi sorunlara yol açabildiği bir gerçek. Bazen dışarı çıkıp orada da sosyal bir yaşam olduğunu unutmamak gerekiyor.”