Elazığ’da 6,6 büyüklüğünde deprem: 20 ölü, 1000’den fazla yaralı

Elazığ Sivrice’de dün akşam yerel satle 20.55’te 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ’da 5, Malatya’da 25 bina yıkıldı. Elazığ’da kriz masası kurulurken, gönüllü ekipler çevre ilçelere yönlendirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya’da 4, Elazığ’da 15 kişinin hayatını kaybettiğini, toplamda 772 kişinin de yaralandığını açıkladı. Elazığ’da göçük altında 30 kişinin olduğunu açıklayan Koca, ”Ölü sayısı artabilir. 36 yatan hastamız, 14 tane de yoğunbakımda tedavisi süren hastamız var. Toplam 5 hastamızın ameliyatları planlandı bunlardan ikisi yapıldı. Hayatı riskli olan hasta olmadığını biliyoruz. Malatya’da göçük altında kimse yok.” bilgisini paylaştı.

Sabah doğru Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), depremdeki can kaybını 20 olarak güncelledi. Yaralı sayısı ise, 1015 olarak duyruldu.

HAMİLE KADIN KURTARILDI

Elazığ’da sabah saatlerinde enkaz altından toplam 4 kişi çıkarıldı. Çıkarılanlardan birinin hamile olduğu belirtildi. Henüz sağlık durumlarına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Deprem Türkiye’de birçok kentin yanı sıra Suriye, İran, Ermenistan, Lübnan ve İsrail’de de hissedildi. 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası büyüklükleri 2.7 ile 5.4 arasında değişen 184 artçı deprem kaydedildiği bildirildi.

DÜNYADAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Merkez üssü Elazığ’ın Divrice ilçesi olan depremin ardından, dünya liderleri, Twitter üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, ‘Türk halkının yanında oldukları’ mesajını paylaşırken, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ”Arama ve kurtarma ekiplerimiz yardım etmeye hazır.” diye yazdı. Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Auerscu ise şu mesajı paylaştı: ”Türkiye’deki depremin neden olduğu can kayıplarından derin üzüntü duyduk. Bütün kalbimizle, Türk halkına ve kurbanların ailelerine başsağlığı dileriz.”

https://twitter.com/BogdanAurescu/status/1220819722259914754?s=20

Kuzey Makedonya’dan Bosna Hersek’e, Ukrayna’dan Kanada’ya çok sayıda lider, gerek Twitter üzerinden, gerekse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan taziye mesajı göndererek Türk halkının acılarını paylaştı.