Aynı hastanede bir hasta daha yanmış

Başkent Bükreş’te Noel tatili öncesinde, ameliyat sırasında bedeni alev alan hasta vakasının bir benzerinin geçen yaz yaşandığı ortaya çıktı.

Floreasca hastanesinde, 66 yaşındaki kanser hastası kadının ameliyat esnasında parlayan dezenfektan nedeniyle alevler içinde kalmasını araştıran müfettişler, kamuoyundan saklanan benzer bir vaka daha tespit etti. Yazın yapılan bir ameliyatta, yine aynı şekilde bir hastanın bedeninin alev aldığı, ancak hızlı müdahaleyle tehlikenin atlatıldığı öğrenildi. Aralık sonunda vücudu yanan hasta hayatını kaybederken, yazınki vakanın hastanın hayatını etkilemediği kaydediliyor.

CERRAH GÖREVDEN ALINDI, HASTANEYE CEZA KESİLDİ

Başbakanlık denetim müfettişlerinin çalışmaları sürerken, skandalda imzası olan hastanenin cerrahi bölüm başkanı Mircea Beuran görevden alındı. Yönetmeliğin 33 maddesinden 10’unu ihlal ettiği belirtilen doktor Beuran, açılan soruşturmada savcılığa ifade verdi.

Hastane yönetimi da cezadan nasibini 20 bin ley ile aldı. Ameliyatta görevli doktor ve hemşirelere toplam 10 bin ley ceza verildi.

‘PROSPEKTÜSE UYUN’ ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Victor Costache, benzer problem yaşayan hastalardan şikayetlerini iletmesini istedi. Bakan Costache sağlık çalışanlarına ise, ”Dezenfektanları prospektüs dışı kullanmayın.” uyarısında bulundu.

Ameliyat masasında bedeni alev alan kanser hastası hayatını kaybetti