Bosna Güvenlik Bakanlığı, Keskin’in gözaltında tutulmasında ısrarcı

Çağrıldığı oturum dairesinde, ‘milli güvenliğe tehdit’ gerekçesiyle daimi oturumunun iptal edildiği söylenerek, ülkeden çıkarılmak üzere Saraybosna’daki göçmen merkezine konan öğretmen Fatih Keskin’in serbest bırakılmasına yönelik talep Güvenlik Bakanlığı’nca reddedildi.

Ret kararını bir açıklamayla duyuran Güvenlik Bakanlığı, Keskin’in göçmen merkezinde tutulması kararının Yabancılar Şubesi’nce alınmış bir karar olduğunu, ülkenin istihbarat teşkilatı OSA’nın edindiği bilgilerin Güvenlik Bakanlığı ile paylaşılmadığını ileri sürdü.

Richmond School Bihaç Koleji müdürü Keskin’in avukatları, idari kararı bugün yargıya taşıyacak. İstihbarat Kurumu’nun Keskin hakkında neden ‘milli güvenliğe tehdit’ kararı aldığı hızlandırılmış mahkeme sürecinde ortaya çıkacak.

Avukatların, 14 yıldır ülkede eğitim hizmeti veren Keskin’in sahip olduğu daimi oturumun iptaline yapacakları itirazın hazırlıkları sürüyor. Oturum iptaline yapılan itiraz da reddedilirse, bu işlem için ayrı bir yargı süreci başlayacak.

BİHAÇ’TA BARIŞÇIL GÖSTERİ

Öte yandan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle, Fatih Keskin’in uğradığı muamele, Bihaç’ta protesto edilecek. Eyleme, Keskin’in meslektaşları, velileri ve öğrencilerinin katılması bekleniyor.

Öğrencileri, iade edilmek istenen öğretmenine sahip çıkıyor