Ceren’in katili, 671 sayılı KHK

Ordu’da hunhara öldürülen Ceren Özdemir’in katilinin, 15 Temmuz sonrasında çıkarılan 671 sayılı KHK aile açık cezaevine nakledildiği, ardından oradan firar ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Taha Akyol, bu acı gerçeğe dair değerlendirmelerde bulundu. Akyol’un Karar gazetesinde yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Hayat dolu gencecik bir kız, gece evine dönerken psikopat bir katil tarafından hunharca öldürüldü. Aralarında herhangi bir sorun yoktu, tanışmıyorlardı bile. Psikopat katil içindeki hastalıklı nefreti bu masum genç kıza yönelterek onu bıçak darbeleriyle katletti.

“Yeni avlar aradım bulamadım” diye konuşabilen bir psikopat!

Yer yüzünde evlat acısından büyük acı olabilir mi?

Hele de kara toprağa verdiğiniz can, gencecik bir beden, bir Cerense…

Acılar içindeki annesi Güçer Özdemir feryat ediyor:

“Psikopat birisi cezaevinden bırakılır mı? O zaman bunu bırakan da suçlu, hepimiz suçluyuz”

Evet, sorun bellidir: “Psikopat birisi cezaevinden bırakılabilir mi?” Bu nasıl bir infaz sistemi ve nasıl bir KHK düzenlemesidir?

OHAL KARARNAMESİ

Psikopat katilin cezaevinden “firar etmesi” konusunda Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş’ın açıklamasına göre, Ceren’in katili, 2005 yılında işlediği “kasten öldürmeye teşebbüs” suçu ve diğer suçlar sebebiyle toplam 23 yıl, 79 ay 148 gün hapis cezasına çarptırılmış, 28 Ekim 2019 tarihinde ise Ordu Açık Ceza İnfaz Kurumu’na alınmış…

Bu noktada, sistem sorununu ifşa eden hayati soru şudur: Böyle bir hükümlü, açık cezaevine nasıl nakledilir?

Hain darbe teşebbüsünden sonra, belli ki geniş çaplı tutuklamalara yer açmak için, 17 Ağustos’ta yayınlanan 671 Sayılı OHAL KHK’sı ile birçok hükümlünün açık cezaevleri nakli sağlanmıştı.

Ceren’in katilinin de bu sebeple Ordu Açık Cezaevine nakledildiği, oradan firar ettiği anlaşılıyor.

671 Sayılı KHK’da belli süre yatan hükümlülerin açık cezaevlerine nakli öngörülmüş fakat adam öldürme, kendini savunamayanları ağır surette yaralama, çocuk istismarı ve uyuşturucu gibi suçlar “hariç” denilmişti…

Ceren kızımızın katilinin işlediği suçlar ise “hariçler”e girmiyordu! Çünkü adam öldürmemiş, öldürmeye tam teşebbüsten mahkum olmuştu!

Diğer suçları da “hariç”lerin dışındaydı!

Yayınlanan yönetmelikler de bu kapıyı açtığı için, Ceren’in katili Ordu açık cezaevine nakledilmiş, oradan kaçabilmiş, bu hunharca cinayeti işlemişti!