Arnavutluk’ta depremin bilançosu ağırlaşıyor

Arnavutluk’ta salı günü sabaha karşı meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 49’a yükseldi. 2 bin yaralının tedavisi sürüyor.

Başkent Tiran yakınlarında 6,4 ve 5,3 şiddetinde yaşanan sarsıntıların ardından, girişilen kurtarma çalışmalarında perşembe gecesi 3 ceset daha enkaz altından çıkarıldı. Ölenler arasında Başbakan Edi Rama’nın müstakbel gelini, 24 yaşındaki Kristi Reci de bulunuyor.

Enkazdan yaralı kurtulanlar, hastane ve kurulan çadırların yanında oluşturulan sağlık merkezlerinde tedavi ediliyor. Sağlık Bakanı Ogerta Manastirliu, yaralı sayısının 2 bini aştığını açıkladı.

Depremin en çok etkilediği Thumana kasabasında, adet gereği ölenlerin resimleri elektrik direklerine asıldı.

Arama kurtarma ekiplerinin çalışması, depremden en çok etkilenen Durres şehrinde yoğunlaşıyor. Thumana kasabasında ise arama çalışmalarına son verildi. Bu kasabada adet gereği ölenlerin resimleri elektrik direklerine asıldı.

Bu arada Durres’ta yaşanan yağış ve fırtına çadırda kalanları olumsuz etkiledi. Şehirde birçok mahalleye halen elektrik verilemiyor.

Öte yandan, deprem sonrası dikkatleri Arnavutluk’a çekmek için, arnavut kökenli ingiliz sanatçı Dua Lipa ile amerikalı sanatçı Bebe Rexha sosyal medyadan destek mesajları yayınladı.

Kurtarma çalışmalarına 300 asker ve 1900 polis iştirak ediyor. Yerel ekiplere, Türkiye, Romanya, İtalya ve Yunanistan’dan katılan 200 kadar uzman ve gönüllü destek veriyor.

Romen kurtarma ekibi Arnavutluk’ta