Romen kurtarma ekibi Arnavutluk’ta

Arnavutluk’ta önceki gün meydana gelen deprem sonrası kurtarma çalışmalarına katılmak üzere, Romanya’dan 52 kişilik ekip olay yerine gitti.

Arnavutluk yetkililerinin çağrısı üzerine gönderilen ekip, Durres’taki ilk gününde enkaz altından iki kişinin cansız bedenini çıkardı. Romanyalı ekip, kurtarma çalışmalarını Türk, Yunan ve Hırvat ekipleriyle birlikte yürütüyor.

Albay Vasile Pirtea başkanlığındaki kafileye, 4 kurtarma köpeği de eşlik ediyor. Romanya, kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 12 ton ekipman gönderdi. İçişleri Bakanlığı, kurtarma ekibiyle sürekli irtibat halinde olunduğunu duyurdu.

Romanya, Arnavutluk’a 2 adet C130 Hercules tipi uçakla, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak ekipman ve 52 kişi ve 4 köpekten oluşan yardım ekibi gönderdi.

Bu arada depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Koruma Bakanlığı depremde 8’i ağır 658 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca Thumane ve Durres ve çevresindeki köylerde kurulan 148 çadıra, 2 bin 150 kişinin yerleştirildiği belirtildi.

Depremden etkilenen 23 Türk vatandaşı bölgeden tahliye edilirken, enkazdan yaralı çıkan Türk vatandaşları ise Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla İzmir’e getirilerek hastaneye sevk edildi.

HAŞİM TAÇİ DEPREME YAKALANDI

Öte yandan deprem bölgesini ziyaret eden Kosova cumhurbaşkanı Haşim Taçi, basın açıklaması yaparken depreme yakalandı. Taçi, konuşmasına ara verirken, kısa süreli panik yaşandı. Arnavutluk’ta salı sabahından bu yana 500’ü aşkın artçı sarsıntı yaşandığı bildiriliyor.