Beyan edilmemiş lüks saat tartışma konusu oldu

Eski Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Viorica Dancila, mal varlığında beyan etmediği lüks saati nedeniyle liberallerin eleştirisine uğradı.

Ulusal Liberal Parti (PNL) milletvekili FLorin Roman, sosyal demokrat lider Viorica Dancila’nın pazar akşamı seçim konuşması yaparken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Dancila’nın kolundaki lüks saatin değerinin 17 bin 500 euro olduğunu ortaya çıkaran Roman, sosyal demokrat lideri, dar gelirli tabana karşı ikiyüzlü olmakla suçladı.

Viorica Dancila’nın, mal varlığı beyanının takılar bölümünde, 5 bin euro değerinde küpe, yüzük, broş ve bileklik beyan ettiği görülüyor.

Liberal vekil, Dancila’nın söz konusu saati malvarlığı olarak bildirmediğini de tespit etti. Bir yıldan fazla başbakanlık yapan Viorica Dancila’nın beyan ettiği mal varlığı listesinde, 5 bin euro değerinde takılar göze çarpıyor.

Florin Roman, 18 ayar altın kaplama olan saatin, 119 emekli maaşına tekabül ettiğini belirtiyor. İkinci turda görevdeki Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’e rakip olan Viorica Dancila, saatle ilgili açıklama yapmadı.

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 24 Kasım’da yapılacak.