Durmazlar, Romanya’da 116 tramvaylık ihale kazandı

Tramvay üreticisi Durmazlar, Bükreş ve İaşi belediyelerinin açtığı ihaleleri kazandı. Bursalı firma Bükreş’e 32 metre uzunluğunda 100, İaşi vilayetine 26 metre uzunluğunda 16 tramvay satacak.

Durmazlar Holding, Romanya pazarına yerleşiyor. Timişoara’ya satılan 16 tramvayın ardından Bursalı firma, Bükreş ve İaşi illerinde girdiği ihaleleri de kazandı.

Bükreş Büyükşehir Belediyesi, Aralık 2018’de 100 tramvay için açtığı ve iki firmanın yarıştığı ihalenin kesin sonucunu dün açıkladı. Buna göre, Durmazlar Holding, fiyat ve kalite bazında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerde 99,61 puanla kazanan taraf oldu. Çinli CRRC ile konsorsiyum yapan Romen firması Astra’nın puanı ise 95,75’te kaldı. Bükreş Belediyesi, 32 metre uzunluğundaki 100 tramvay için 180 milyon euor ödeyecek.

16 TRAMVAY İAŞİ BELEDİYESİ’NE

Öte yandan, Durmazlar Holding’e bir müjdeli haber de İaşi Belediyesi’nden geldi. Ziarul de İaşi yerel gazetesi, 16 tramvay için açılan ihaleyi, Polonya firmasına göre daha düşük fiyat veren Türk firmasının kazandığını duyurdu. 26 metre uzunluğa sahip tramvaylar için Durmazlar, 140,8 milyon ley (29,4 milyon euro) teklif etmişti.

İhale şartnamesi gereği, Durmazlar, servis ve bakım hizmetleriyle, vatmanların eğitimini de üstlendi. Bursalı firmanın Reşita ilinde girdiği ihalenin yakın zamanda sonuçlanması bekleniyor.

BÜKREŞ’E TRAMVAY İÇİN TÜRK VE ROMEN FİRMASI YARIŞIYOR