BÜKREŞ’E TRAMVAY İÇİN TÜRK VE ROMEN FİRMASI YARIŞIYOR

Bükreş belediyesinin satın almak istediği 100 tramvay için, Türk ve Romen firmaları teklif verdi. AB fonlarından 180 milyon euro ayrılan ihalenin önümüzdeki haftalarda sonuçlanması bekleniyor.

Türk malı otobüslerden sonra, Bükreş sakinlerine Türk malı tramvaylarla seyahat yolu açılıyor. Büyükşehir belediyesinin 100 tramvay için açtığı ihaleye Durmazlar Holding ve Astra Vagon şirketleri teklif verdi.

DURMARAY’IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Digi 24’te yer alan haberde, ismi verilmeyen Türk şirketinin teklif ettiği tramvayın özellikleri şöyle sıralanıyor: 33 metre uzunluğunda, 5 kapılı, klimalı, 50 oturan ve 240 ayakta yolcu kapasiteli. Kablosuz internet ve güvenlik kameralarına sahip.

Haberde, Türk firmasının geçen yıl Polonya’ya tramvay sattığı hatırlatılıyor.

Durmaray’ı üreten Durmazlar’ın rakibi Astra firması ise, Cluj Napoca’nın 22 tramvay için açtığı ihaleyi kazanmış.

Faal olan tramvayların yüzde 80’inin en az 50 yıllık olduğunu hatırlatan Bükreş Belediye Başkanı Gabriela Firea, AB fonlarından alınacak 100 yeni tramvayla önemli bir sorunun çözüleceğine inanıyor.

OTOKAR 400 ARAÇ SATTI

Geçen yıl Otokar firması, Bükreş belediyesinin 400 otobüs için açtığı ihaleyi kazanmıştı. Turkuaz renkli otobüslerin 100 kadarı halen Bükreş sokaklarında yolcu taşıyor. Kalanı ise yıl içinde teslim edilecek.

OTOKAR’IN YENİ OTOBÜSLERİ BÜKREŞ’TEKİ ROTALARINDA RESMEN HİZMETE GİRDİ